De vermakelijke stad Santiago

Leo VegasWie een reis naar Chili maakt, komt zeker langs Santiago. Alle internationale vluchten naar Chili landen namelijk in Santiago. Santiago is de hoofdstad van Chili. Het is een enorme metropool. Bovendien woont de helft van alle inwoners van Chili in de metropoolregio van Santiago.

Santiago is gelegen in een dal. Het is dus omgeven door hoge bergtoppen. Dit is prachtig om te zien. Vanuit bijna elke plek in de stad kun je de bergen rondom de stad zien liggen. In de winter zijn ze bedekt met sneeuw. De natuur lijkt zo erg dichtbij. De afstanden zijn natuurlijk iets groter dan dat het lijkt.

De smog van Santiago

Wanneer je naar de bergtoppen kijkt, valt je meteen de smog op. Vanaf de bergen en heuvels in de stad is de smog pas echt goed zichtbaar. Een groene, vieze laag die over de stad hangt. Iedereen in de stad ademt dit in. Het is niet gezond. Veel mensen hebben ademhalingsproblemen. Alle vervuiling blijft gemakkelijk in de stad hangen, doordat de stad in een dal ligt. Bovendien wordt er ook het nodige uitgestoten. De bussen zijn erg vervuilend, er is veel autoverkeer en alle industrieën liggen in hetzelfde dal. Je merkt dus dat het echt een vervuilde stad is.

Wat kun je doen in Santiago?

Leo VegasDesondanks heeft Santiago ook ontzettend veel te bieden. Het is echt een leuke stad. Er zijn veel uitgaansgelegenheden, prachtige architectuur en voor ieder wat wils. Rondom de stad liggen veel wijngaarden. Deze zijn makkelijk te bezoeken. Wil je nog meer tips voor Santiago?

      Le Vega. Dit is de centrale markt van de stad. Het is enorm, maar ook ontzettend leuk. In iedere stad ga ik graag naar de markt. Hier kun je de stad en de cultuur echt leren kennen. Op La Vega voel je de commercie. Het is prachtig om te zien. Overal vers fruit, verse groente, heerlijke kazen, olijven, kruiden en vlees. Er zijn speciale markthallen voor bloemen. Je kan er erg lang rondstruinen en er makkelijk verdwalen. Ook kun je er heerlijk eten bij een van de vele eettentjes. Gewoon midden op de markt. Je vindt er geen vis, want deze is te koop op de centrale markt (Mercado Central). Deze ligt overigens vlakbij La Vega aan de andere kant van de rivier.

      Bellevista. Deze voormalige arbeiderswijk is getransformeerd tot hippe uitgaanswijk. In de avond gaan alle barretjes open en wordt het een ontzettend gezellige wijk. Je kunt heerlijk eten in de Patio Bellevista, welke verscholen ligt in een bouwblok. Vanuit Bellevista gaat ook de kabelbaan naar boven naar de berg San Christobal.

      Het centrum. Je moet zeker een wandeling doen door het centrum. Hier zijn verschillende buurten, zoals Bario Londres, Bario Paris, maar ook de overheidsgebouwen en gebouwen met een belangrijke geschiedenis voor Chili.

      Lastaria en Bellas Artes. Deze wijken liggen tegen elkaar aan. Beide zijn er populair. Het zijn de hipsterwijken van de stad, met heerlijke restaurantjes, bars en clubs.

      Providencia en Las Condes. Dit zijn de meer welgestelde wijken van Santiago. De voorzieningen zijn hierop aangepast. Tussen deze twee wijken in (het zijn eigenlijk aparte gemeenten in de metropool van Santiago) ligt Costanera Center. Dit is de hoogste toren van Zuid-Amerika. Onderin de toren is een enorm winkelcentrum waar je heerlijk kan winkelen en eten.

Santiago is echt een leuke stad en een bezoekje meer dan waard.